Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Tu ce vrei sa lasi in urma ta pe Internet?

Organizatia Salvati Copiii se alatura demersului Ministerului Educatiei Nationale in cadrul Programului ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” care se desfasoara in perioada 6-10 aprilie 2015 si consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.

Programul isi propune implicarea, deopotriva, a elevilor si a dascalilor, in activitati extracurriculare si extrascolare, interesante, care sa le valorizeze talentele, preocuparile si competentele in domenii cat mai diverse si interesante.

georgiana rosculet 

Tema lansata de echipa Sigur.info pentru acest an cu ocazia saptamanii non-formale este „Tu ce vrei sa lasi in urma ta pe Internet?”

 

Activitatea propusa vine in continuarea initiativei lansate de echipa Sigur.info cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet editia 2015 care propunea promovarea mesajului „Impreuna facem Internetul mai bun!”. Aceasta zi speciala a fost sarbatorita prin implicarea voluntarilor Sigur.info, elevi si cadre didactice, in activitati sustinute in peste 380 de scoli din toate judetele tarii la care au participat peste 27.000 de elevi, peste 2000 de profesori si 2500 de parinti. Mobilizarea masiva ne-a dovedit inca o data ca atat copiii si tinerii, cat si adultii utilizatori de Internet isi doresc o implicare activa in crearea si promovarea unui continut calitativ si constructiv.

Scopul activitatii este ca participantii sa constientizeze ca fiecare interactiune a lor cu mediul online contribuie la dezvoltarea Internetului si ca pot de fiecare data sa aleaga sa participe intr-un mod constructiv pentru ei pe termen lung si, in acelasi timp, sa devina un model pozitiv pentru ceilalti. Speram ca activitatea sa constrituie un pas esential pentru asumarea responsabilitatii adoptarii unui comportament activ si sustinut care sa aiba in vedere respectul pentru sine si celalalt, dorinta de permanenta educare si grija pentru siguranta.

Multumim institutiilor si voluntarilor care au ales sa se alature initiativei lansate de echipa Sigur.info. 

Pachetul de lucru „Tu ce vrei sa lasi in urma ta pe Internet?”  propus de echipa Sigur.info contine: 

    • Documentul cadru adresat voluntarilor cu descrierea intregului proces
    • Planul de lectie pentru sustinerea activitatii adresate elevilor, parintilor si cadrelor didactice
    • Un model de comunicat de presa care poate fi adaptat pentru promovarea initiativei sustinute in comunitatea locala ca exemplu de buna practica
    • Pasii care trebuie urmati pentru primirea adeverintelor care atesta implicarea voluntarilor

DESCARCA Pachetul de lucru „Tu ce vrei sa lasi in urma ta pe Internet?” 

Pentru mai multe detalii privind programul de voluntariat Sigur.info va invitam sa accesati pagina Fii voluntar!

------------

Contact: Georgiana Rosculet, Coordonator programe educationale Sigur.info

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.