Sigur.info - internet mai sigur pentru copii

Schimba cu varianta de desktop Inregistrare Autentificare

Organizatia Salvati Copiii lanseaza concursul national „Siguranta online in scoala ta!”

Organizatia Salvati Copiii, coordonatorul national al programului Sigur.info, lanseaza concursul national „Siguranta online in scoala ta!” adresat tuturor institutiilor de invatamant preuniversitar.

SID-16-WEBWISE
Prin aceasta competitie echipa Sigur.info isi propune sa sprijine aceste institutii in vederea abordarii tematicii sigurantei online prin:

  • facilitarea si oferirea suportului pentru autoevaluarea scolilor in termeni de eSafety - siguranta online;
  • furnizarea unui plan de actiune concret pentru a aduce practica si politicile scolare la un nivel superior axat pe beneficiile copiilor si profesorilor;
  • incurajarea unui dialog deschis intre cadrele didactice, elevii si parintii acestora pentru asumarea unor coduri de conduita care sa includa folosirea Internetului si a noilor tehnologii intr-un mod responsabil si constructiv in spatiul scolar.

Institutiile de invatamant care doresc sa se inscrie in competitie trebuie sa urmeze doi pasi simpli:

1. Obtinerea certificarii eSafety Label
eSafety Label este o platforma europeana dezvoltata in Romania de catre echipa proiectului Sigur.info unde se poate evalua modul in care este abordata tematica sigurantei online in materie de infrastructura, politici si practici la nivelul scolii, in comparatie cu standardele internationale. In urma evaluarii, fiecare institutie va primi un ghid practic despre cum poate dezvolta si mai mult nivelul de eSafety, in functie de schimbarile aplicate, institutia de invatamant putandu-se acredita, primind certificari „eSafety Label” la nivelul bronz, argint sau aur.

2. Crearea clipului de prezentare „Ne alaturam principiilor eSafety!”
Crearea unui clip video de prezentare a demersurilor pe care institutia de invatamant isi propune sa le implementeze in vederea cresterii gradului de eSafety prevazute in planul de actiune individualizat primit in urma evaluarii eSafety Label. Materialul video de prezentare trebuie sa contina mesaje din partea reprezentantilor scolii, elevilor si parintilor care sa surprinda necesitatea integrarii notiunilor si masurilor de siguranta online in mediul scolar si in procesul educational.

Data limita de transmitere a proiectelor este 24 Ianuarie 2016, acestea vor fi evaluate in perioada 25 Ianuarie– 2 Februarie 2016 de catre un juriu special, format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii si partenerii proiectului. Regulamentul complet al concursului poate fi consultat la adresa www.sid2016.sigur.info. La aceeasi adresa participantii isi pot inscrie proiectele in concurs.

Institutiile castigatoare vor fi anuntate in cadrul Galei Sigurantei pe Internet care va avea loc in data de 9 februarie 2016 in Bucuresti. La eveniment vor participa sustinatorii evenimentului reprezentand institutii si companii private implicate in domeniul utilizarii Internetului. Acestia vor premia castigatorii cu produse atractive din domeniul IT.

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Georgiana Rosculet
Telefon: 0745 130 485
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Alte informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul www.sid2016.sigur.info